meny
Artikler om fertilitet | Gode råd til at opnå graviditet

Folinsyre

Folinsyre anbefales daglig fra den dagen man planlegger å bli gravid og til og med i 12 uke av svangerskapet. Babyplan folsyre og Gravitamin dekker behovet av vitaminer og mineraler hos den gravide og inneholder også folinsyre.

Folinsyre graviditet

Man bør ta folinsyre ved graviditet. Undersøkelser viser at folinsyre minsker risikoen for neuralrørsdefekt hos barnet. Hos oss får du kjøpt folinsyre i tablettform i form av Gravitamin, et kosttilskudd som dekker behovet for vitaminer og mineraler før og under graviditeten. Folinsyre ved graviditet anbefales å ta daglig frem til 12 uke av svangerskapet. Ta en tablett om dagen med folinsyre ved graviditet. Inntak av folsyre ved graviditet minsker risikoen for neuralrørsdefekt. Ønsker du tilskudd av folinsyre under graviditeten, klikk på linket kosttilskudd i menyen til venstre.

  • Mineraler Vitaminer og mineraler er viktig og få i seg for den gravide, for at fosteret skal få dekket sitt behov og utvikle seg optimalt. Gravitamin dekker behovet hos den gravide og inneholder også folsyre.Vitaminer og mineraler er viktig for gravide.
  • Vitaminer Vitaminer er viktig og få i seg for den gravide, for at fosteret skal få dekket sitt behov og utvikle seg opptimalt. Vitaminer er viktig for både mor og barn både før og under graviditeten. Gravitamin dekker behovet hos den gravide og inneholder også folsyre.
  • Gravitamin Gravitamin er et kosttilskudd som inneholder det du trenger av vitaminer og mineraler under hele svangerskapet. Gravitamin inneholder også folinsyre som minsker risikoen for neuralrørsdefekt hos barnet.

Relaterede artikler

Graviditetshormonet begynner å produseres av det befruktede egget etter at det har festet seg i livmorveggen; normalt ca. 6-10 dager etter befruktningen. I det første trimesteret av en graviditet fordobbles graviditetshormon nivået ca. hver tredje dag. Maksimalt graviditetshormon-nivå nås vanligvis i uke 7-12, og vil typisk nå opp til ca. 200.000 mIU/ml.

Les mer

Hvis du gjerne vil vite når du har eggløsning skal du prøve å lytte til kroppen din. Hvis du er oppmerksom kan du oppdage bestemte endringer.

Les mer

Det kan være mange grunner til at du ikke kan bli gravid. Og det er hjelp å hente! Les om de vanligste årsakene til problemer med å bli gravid her.

Les mer

Når det er vanskelig å bli gravid, kan det være litt av et detektivarbeid å finne ut av hva årsaken er. Her bør hormonelle forstyrrelser dog være blant de hovedmistenkte. Mange kvinner har nemlig en hormonell forstyrrelse ved navn PCOS (PolycystiskOvarieSyndrom), – en forstyrrelse som bl.a. gjør det vanskelig for dem at bli gravide. Mange av disse kvinnene er overvektige.

Les mer

Tilbake til alle artikler